Dopis

Blíží se prázdniny což je čas výletů, dovolených a cestování. Žáci ze ZŠ a ZŠS se společně zapojili do tematického vyučování, ve kterém si osvojili proces psaní dopisu, ale nejen to. Samotnému psaní textu dopisu předcházela příprava vlastní barevné obálky, kterou si žáci připravili za pomoci holicí pěny a míchání temperových barev.

Dalším krokem bylo správně napsat dopis (oslovení, text a podpis) a adresu na obálku (jak se správně píše a co vše musí adresa obsahovat).

S dopisem je potřeba dopít na poštu (nebo vhodit do schránky) a odeslat. Za pomoci digitálních pomůcek si žáci osvojili práci s mapou a orientaci v mapě. S použitím bee-botů a speciální podložky ve které byla připravena mapa okolí školy a pošty, vyhledávali správnou trasu a programovali bee-boty. Ne vždy se podařilo naprogramovat celou trasu napoprvé J. Jedna mapa obsahovala cestu v

Na závěr se žáci vydali své dopisy odeslat. Na poště zakoupili známky, které si v zákulisí pošty mohli sami orazítkovat. Následovala prohlídka poštovních prostor pro třídění dopisů, balíků… Žáci se dozvěděli, co vše se s dopisem děje, než se dostane tomu, komu jej posíláme.

A hurá prázdniny a posílání dopisů z táborů, dovolených a výletů……

Děkujeme zaměstnancům pošty za spolupráci.

Vypracovala: Iva Kratochvílová, DiS.